11 reaktioner till “Envis 175/365

 1. Ja, det måste man allt vara för att klara det! Men oj vilka färger på himlen och naturen! Så fin bild! Och perfekt tolkning!

  Tack för dina kommentarer hos mig! Jag är så glad att du inte hade några problem att kommentera idag! Ekorrungarna på bilden är absolut inte fejkad även om man kan tro det! Att ha sån salig tur är inget jag brukar men jag är så glad för det! Den bilden är jag stolt över! :O) Och ja, jag fotograferar i raw. Gör du det?

  Gillad av 1 person

  1. Skulle också vara stolt om det vore jag som tagit den bilden 🙂 Nej, jag fotograferar inte i raw av den orsaken att jag inte förstår hur jag ska få över bilderna till datorn. Nu var det ett tag sen jag testade. Är väldigt nyfiken men undrar om det kräver mycket kunskap i redigering och om det räcker med Lightroom.

   Gilla

   1. Jag fotograferar som regel i raw med systemkameran. Men mobilen och en kompaktkamera, som jag använder ibland, klarar bara jpeg. Lightroom fungerar utmärkt till att redigera raw-bilder 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Vackert med färgerna. Läckert perspektiv.
  Jag fotar alltid i raw. Min kamera har 2 kortläsare. Men det är raw jag använder mig av. Vad det gäller överföringen gör du på samma sätt som med jpeg. Skillnaden är vilket behandlingsprogram du har i din data. Det flesta klarar Raw filer, men inte alla. Det som också är skillnad på filstorlek raw tar jättemycket mer plats på din hårddisk.
  Fördelen är du har enormt mycket med färgspektra, & kan justera bilden precis som du vill. Kräver dock tid 😉 förstås. Men det väljer man själv om jag inte vill höra nåt så gör jag det inte bara konvertera om det till en jpeg. Du kan inte publicera en raw fil. Hoppas jag kunde hjälpa dig lite 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack Eva för all information. Har börjat fotografera i Raw nu och redigerar i Lightroom. Har tagit väldigt många bilder men inte hunnit varken sortera eller redigera. Igår var jag ute och tog nära på 300 bilder på fjärilar!!! Haha… syssloslös är jag iallafall inte och jag tycker det är både spännande och väldigt kul att jag äntligen börjat fotografera i Raw. Har dessutom tillgång till alla kurser i Moderskeppet, önskar bara att det fanns fler timmar på dygnet 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.