12 reaktioner till “Få kalla fötter 269/365

 1. Sånt är inte bra.
  Det är väl främst i Sydostasien man kan se de mest skrämmande exemplen.

  De visade på TV för ett antal år sedan att man åt orm. Det var väl i och för sig OK. Men de flådde ormarna levande! Det var någonstans i Sydostasien, eller kanske i södra Kina. Jag minns inte exakt. Men hus som helst, hur kan man göra så? Fy fan!

  Din bild är bra! Jag håller helt med föregående ”talare”.

  /Skvitt

  Gilla

   1. Vad vi gör hänger också ihop med vad vi är vana vid och vilka värderingar vi har från vår kultur.
    Här kommer ett talade exempel:

    När de spanska conquistadorerna kom till aztekernas rike i nuvarande Mexiko bevittnade de hur aztekernas präster offrade människor till gudarna genom att skära ut hjärtat på de levande offren och stänkte blodet omkring sig uppe på den heliga teocallin. Européerna blev förfärade.

    När conquistadorerna skulle statuera exempel brände de några azteker levande på bål. Aztekerna blev då i sin tur mäkta förfärade.

    Så när man flår ormar levande och mördar tjurar på arenorna så är det en kulturell avtrubbning som hindar människorna att tänka sig in i djurens lidande.
    Här hemma kokar vi kräftor levande och inbillar oss att de inte känner något!

    Men bortsett från detta så finns det ju enstaka i grunden riktigt onda människor. Peter Madsen är en sådan som inte lämnar mig oberörd och Kim Wall och hennes grymma öde tänker jag ofrivilligt på väldigt ofta.

    Om Peter Madsen är psykopat har jag funderat över, men jag har kommit till den slutsatsen att han ”bara” är ett ”offer” för sin förskräckliga perversion.

    2-4% av befolkningen är psykopater och deras gärningar kan ibland vara ytterst grymma, men de flesta av deras offer vet inte ens om att de har drabbats. Det är de som luras att gå psykopaternas ärenden, till exempel att vittna i vårdnadstvister eller frysa ut medarbetare på jobbet.

    Hemskt vad jag gick igång nu! 😉

    Psykopati kan du läsa om på denna eminenta site: http://www.psykopati.se/

    Må gôtt!
    /Skvitt

    Gillad av 1 person

   2. Det finns stora kontraster i det du nämner. Att koka levande kräftor eller bränna levande människor på bål känns nära på svårt att jämföra men, visst får man sig en tankeställare när det gäller människans (omedvetna) ondska som du kallar kulturell avtrubbning.

    När det gäller hur vi människor behandlar allt från minsta levande organism, insekter, djur och vår natur känns det skrämmande att vi faktiskt medvetet håller på att utrota oss själva. Vilket kommer att vara det allra bästa för jordens fortlevnad.

    Peter Madsen har satt djupa spår även hos mig. Tänkte på hans fruktansvärda illvilja och dåd mot den oskyldiga och levnadsglada journalisten Kim Wall bara för någon dag sedan och tankarna har funnits där ända sedan hela historien avslöjades.

    Tack för länken! Ska läsa när jag känner mig lite starkare i psyket. Har precis kommit tillbaka till verkligheten efter två välbehövliga veckor i Spanien. Tror nästan att jag har en psykopat väldigt nära mig som gör allt för att sätta krokben för mig och min man i vår annars så harmoniska tillvaro. Håller fast vid att människan är en ond varelse.
    Önskar dig en fortsatt fin helg från Malta / Anita

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.