32 reaktioner till “Stenar 33/366

 1. Åh vilken fin bild. Snyggt skärpedjup och så otroligt vackra färger. Kul idé med stenstapeln som balanserar. Det jag funderar på är hur du tänkte kring den mörka stenen i bakgrunden i mitten på bilden?

  Gillad av 1 person

  1. Åhh.. jag tänkte tydligen inte alls. Nu ser jag BARA den där mörka stenen i bakgrunden och den stör. Lägger in en redigerad bild också för jämförelse. Kanske någon tycker att det där mörka tillför något fast det tror jag inte. Tack för din iakttagelse Marie. Det är det just sånåt här som är så roligt med fotoutmaningen. 😀

   Gillad av 2 personer

 2. I see what you mean about the stone in the background – once you notice it, you can’t take your eyes off it! However, I’m wondering why the stones are not stacked vertically (as it’s too easy to lay them flat, but that’s my personal preference 😉 ) and why it’s not no. 301?

  Gillad av 1 person

  1. Well, now it was not me who stacked these stones but to stack them vertically probably requires an equilibrist 😉
   Why is it not number 301? Because in this photo challenge we have a list of 365+1 different themes and this was theme number 300. And why 365+1 themes, because this year consist of 366 days. Easy like a cake or… 😉
   Thanks a lot for your thoughts Mike!!!!

   Gillad av 1 person

   1. But (if Google Translate is correct) 300 = Stones, while 301 = Stones by the sea. So, unless I misunderstand the point or sequencing of the list, I’m wondering why you selected 300 rather than 301 (or was it simply a 50:50 choice) ?

    Gillad av 1 person

   2. Correct, theme number 300 is Stones and theme number 301 is Stones by the sea. I will use 301 later as I took many pictures of the stones by the sea. It is free choice as long as the image fits the theme. 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Spännande hur man uppfattar bilder… först när jag tittade på bilderna såg jag ingen större skillnad men när jag läst Maries kommentar och tittade igen blev stenen i bakgrunden ganska störande. Det är en väldigt vacker bild och med lite redigering blev den ännu bättre! Bra jobbat! 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag reagerade inte heller på stenen i bakgrunden förrän jag läste kommentarerna…..men bilden ut stenen blev snyggare 🙂 bra val av skärpeljus och fina färger på stenarna. Jag gillar att det ligger sand under din stenstapel 🙂

  Gillad av 1 person

 5. En väldigt bra bild som absolut blir ännu bättre utan stenen i bakgrunden 🙂 Tycker jag råkar ut för det där alltför ofta. Det kan vara en sten som i det här fallet eller en gren som sticker in i bilden på ett störande sätt eller något annat i bakgrunden som irriterar. Och man ser det inte när man tar bilden utan först efteråt. Ofta skulle det dessutom ha varit lätt att undvika om man bara observerat det vid fototillfället. Jag vet ju inte hur det såg ut på platsen där du tog bilden, men kanske skulle du kunnat ta ett litet steg till vänster, så hade den mörka stenen hamnat bakom de staplade stenarna.
  Sedan är det roligt hur många frågor en bild kan väcka, t ex som i en av kommentarerna ovan: Varför stenarna är staplade på det sättet och inte vertikalt. Man kan bara undra, är det medvetet eller omedvetet?

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din långa kommentar Claes. Det var någon som roat sig med att stapla många stenar på just den här platsen och jag tog ganska många bilder. Varför jag valde just den här vet jag inte men hade jag tänkt på den mörka stenen så hade jag haft möjligheten att välja bort den. Frågan om varför stenarna är staplade horisontellt och inte vertikalt får jag inte riktigt ihop. Fattar liksom inte hur det skulle det gå till att stapla dem vertikalt!! 😕 Då måste man ju vara en riktig balanskonstnär. Eller så har jag missförstått vad Mike egentligen menade?

   Gillad av 1 person

 6. Mjuk och fin bild, de hårda stenarna till trots..😊 Håller med i resonemanget och att bilden helt klart vinner på att den mörka stenen redigerats bort, men sen är jag mer än lite kluven till just detdär att ta bort saker i redigeringen. Kommer nog aldrig att komma överens med mig själv där..!
  Fin bild är det!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar Jill och jag förstår din tanke. Helst vill vi nog alla att bilden ska bli så som vi tänkt när vi fotograferade så vi inte ska behöva redigera bort något. Små detaljer som den t.ex här mörka stenen tycker jag är ok att ta bort men annars är jag kluven. Idag finns det ju så otroligt många möjligheter när det gäller redigering.

   Gillad av 1 person

 7. Min åsikt är också att stenen stör i bilden, men som sagt, ofta är det så att när man väl kommer hem och granskar bilderna, så upptäcker man sådana saker. Det blev fint när du redigerade bort stenen och för övrigt en bild med fin skärpa, ljus och färgtoner som är mjuka.
  Önskar dig en fin fortsatt vecka !
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Marie. Önskar också att det vore lite fler diskussioner och konkreta synpunkter mellan oss deltagare. Men allt tar sin tid och vissa har varken tid eller lust att besöka andra eller kommentera alls. Roligt att vi iallafall är några som försöker vara aktiva med besök och kommentarer. 😀

   Gillad av 1 person

 8. Jag tyckte direkt att den undre bilden blev mer harmonisk och vacker ❤ Jag vet däremot inte om jag hade reagerat på det om du bara lagt ut bilden med stenen i bakgrunden.
  Jag tycker väldigt mycket om bilden ❤

  Gillad av 1 person

 9. Jag älskar mjukslipade stenar på stränder och det tog ett tag innan jag såg vad som skiljer de båda bilderna åt. Kul att få se bägge bilderna och bli påmind om att försöka hålla koll på bakgrunden när jag fotar så långt det är möjligt.

  Gillad av 1 person

 10. Nu är jag ju lite sen på bollen och ni har redan avhandlat så kloka infallsvinklar på bilderna. Verkligen spännande att jämföra de två bilderna. Jag får säga att den redigerade är behagligare att titta på, mer harmoni. Jag fastnade för er diskussion om redigera bilder, jag är med skeptisk och tycker inte man ska göra för mycket åt bilden men här är ett tydligt exempel på små justeringar som verkligen gör skillnad. Det ska jag ta till mig och granska mina egna bilder mer för att se om det går att småjustera.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.