Lycka är… 51/366

Lycka är att lyckas fotografera en fågel! Iallafall för mig som så sällan klarar av att fånga dem med kameran. Den här såg jag igår när vi vandrade i Salina naturområde här på Malta.Så här såg bilden ut när jag hämtade hem den på datorn, helt oredigerad.
Tycker du att jag beskurit och redigerat för mycket?
Visst är det väl en Rödhake (European robin)?
Tema Nr: 171

34 reaktioner till “Lycka är… 51/366

 1. Åh vad fin. Snyggt att du fick en sån kontrasterande bakgrund mot de övriga färgerna. Den lilla rödhaken framträder jättefint. Bra skärpa och så vackert ljus. Hoppas det ger mersmak.

  Gillad av 1 person

  1. Låter klokt. Här var det ju fågeln jag ville visa men tänkte också att om jag beskär för mycket kommer det mindre bra i bilden att framträda mer, såsom brus etc..

   Gillad av 1 person

 2. Om jag skulle beskurit den skulle jag nog ha tagit bort lite mer av kaktusen men är inte säker på om jag hade beskurit den över huvudtaget. Gillar det lite lujsare gröna i övre delen av bilden.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar Anna. Intressant att du skulle valt att inte beskära bilden så att fågeln framträder bättre. Tycker egentligen inte heller att den oredigerade är så dum men nu var det ju fågeln som var ”Lyckan” 😉

   Gilla

 3. Förstår din lycka! Att fota fåglar är svårt tycker jag. Jag gillar din beskurna bild, Skärpan i bilden blir tydligare. Tycker det är bra att du behöll så mycket av kaktusen för det ger perspektiv och liv i bilden. tycker den beskurna blir intressantare att titta på. Originalet blir mer orolig för ögat, både en stor fin kaktus och fågeln att titta på.

  Gillad av 1 person

 4. Snyggt fångat, bra skärpa och bakgrund, som lyfter fram fågeln. Svårt att säga något om beskärningen. Som någon skrev, det beror på vad man vill lyfta fram, bara fågeln eller fågeln i sin miljö. Jag hade kanske valt ett mellanting med lite mer av miljön. Men den är jättefin som den är också 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Jag gillar både originalet och den beskärda! Det beror helt på vad man vill med bilden men jag gillar den söta fågeln och gillar att man ser den så tydligt i första bilden! Fast det är också roligt att se miljön den sitter i! Kaktusar? Jag tycker du ska vara nöjd med båda!

  Gillad av 1 person

 6. Grattis till att lyckas fånga en så söt rödhake i bild ! Och så bra du har gjort det dessutom ! Jag tycker den översta bilden är suverän eftersom det är fågeln som är huvudsaken. Lugn fin bakgrund. Nedersta bilden tycker jag miljön stör lite och tar bort lite av fokusen från rödhaken. Jag kanske hade testat ytterligare en beskärning något mitt emellan för att se hur det kunde ta sig ut. För det är ju också spännande att se lite av miljön omkring men som sagt inte för mycket.
  Jättefint jobbat Anita ! Nu fick du väl mersmak ? 🙂 Får se när nästa fina fågelfoto kommer 🙂
  Kram från Marie

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.